Cukinia na 5 sposobów - przepisy na dania z cukinią


Sezon na cukinię trwa, dlatego przygotowałam dla Was kilka propozycji na jej wykorzystanie. Która przypadnie Wam do gustu najbardziej?


Faszerowana cukinia z mięsem
przepis TUTAJ



Krem z cukinii
przepis TUTAJ

Faszerowana cukinia w stylu włoskim
przepis TUTAJ


Placki z cukinii
przepis TUTAJ

Grillowana cukinia
wersja dla leniwych lub zabieganych
(przepis pod zdjęciem)


- plastry cukinii układamy na papierze do pieczenia 
- skrapiamy wszystko oliwą z oliwek
- doprawiamy ulubionymi ziołami (ja zwykle wybieram mieszankę czosnku, pomidorów suszonych i oregano)
- posypujemy serem żółtym
- zapiekamy  w piekarniku w temperaturze 180*C aż ser będzie zrumieniony


Która wersja najczęściej gości na Waszych talerzach?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!