Babeczki warzywne



Dziś prosty przepis na warzywne babeczki, które są świetnym urozmaiceniem lunchbox'a. Są sycące i można przygotować zapas na kilka dni.


Do przygotowania 12 sztuk potrzebowałam:

4 plastry cukinii
kilka różyczek kalafiora
kawałek papryczki chilli (ok 1 cm)
3 jajka
100 ml jogurtu
sól i pieprz do smaku
świeże zioła do dekoracji


Przygotowanie:

1. Warzywa kroimy na małe kawałki i wrzucamy do foremek na babeczki.

2. Mieszamy jogurt i jajka. Doprawiamy do smaku.

3. Zalewamy warzywa masą tak, by do brzegu foremki pozostało kilka milimetrów.



4. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180*C aż babeczki będą rumiane na wierzchu, czyli ok. 20-30 minut.

5. Podajemy ze świeżymi ziołami - oregano i bazylią.

Gotowe!

Po więcej inspiracji zapraszam na Facebook'a TUTAJ oraz Instagrama TUTAJ.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!