Bardzo kokosowa tarta z wiśniami


Ostatnio lubuję się w ekstremalnie prostych ciastach. Dziś przygotowałam dla Was przepis na szybką bardzo kokosową tartę z wiśniami. 


Do przygotowania potrzebowałam:

Ciasto:
60g mąki kokosowej
25g cukru kokosowego
25g oleju kokosowego
2 jajka

Masa:
500g twarogu sernikowego (mielonego)
2 jajka
2 łyżki cukru kokosowego

Wiśnie do dekoracji - mogą być świeże lub w formie przetworów


Przygotowanie:

1. Łączymy składniki na ciasto - mąkę, cukier, olej i jajka. Zagniatamy do uzyskania jednolitej zwartej konsystencji.

2. Wykładamy ciasto do formy na tartę uprzednio nasmarowanej olejem kokosowym. 

3. Łączymy składniki na masę - twaróg, jajka oraz cukier. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

4. Przelewamy masę na ciasto.


5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*C przez około 40 minut.

6. Na upieczonym i przestudzonym cieście wykładamy wiśnie (najlepiej bez pestek).

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!